Audioriver Goes Green podcast #3 – morze w potrzebie

Audioriver Goes Green podcast #3 – morze w potrzebie

Ochrona Morza Bałtyckiego to główny temat polskiej edycji międzynarodowej akcji Godzina dla Ziemi WWF. Dlaczego? Morze i jego mieszkańcy ulegają nieustającej, szkodliwej działalności człowieka.

W trzecim odcinku podcastu Audioriver Goes Green, przedstawicielki WWF Polska opowiedziały o tym, jak wiele cierpienia wyrządzamy morskim gatunkom i co możemy zrobić, aby ocalić Bałtyk, nim zatęsknimy. Pamiętajmy: 27 marca o godz. 20:30 gasimy światło dla planety.

 

Link do odsłuchu podcastu: http://spoti.fi/3vMH4Jh

Współprodukcja podcastu:

Earborne Media

***
Audioriver Goes Green – akcja wspierana ze środków Funduszu Przeciwdziałania COVID-19
Audioriver goes green podcast #4 – Co nas irytuje i śmieszy w ekologii?

Audioriver goes green podcast #4 – Co nas irytuje i śmieszy w ekologii?

Kryzys klimatyczny to niewątpliwie poważny temat i jeden z najbardziej palących problemów współczesnego świata. Czy zatem do ekologii możemy podejść ze zdrowym dystansem? A przy tym swobodnie wyrażać złość i frustracje, które narastają wraz z bezradnością? W najnowszym odcinku podcastu granice złości i żartu sprawdzają goście Jagny Niedzielskiej: psycholożka i autorka podcastu “O Zmierzchu” Marta Niedźwiecka oraz komik związany ze Stand-up Polska, Maciej Adamczyk.

Link: https://spoti.fi/3uKJsyP

Współprodukcja podcastu: Earborne Media
***
Audioriver Goes Green – akcja wspierana ze środków Funduszu Przeciwdziałania COVID-19
Audioriver goes green podcast #5 – Grzyby nie tylko od kuchni

Audioriver goes green podcast #5 – Grzyby nie tylko od kuchni

W ostatnim podcaście Audioriver Goes Green rozmawialiśmy o tym co nas bawi i irytuje w ekologicznej narracji. Na niektórych tak działają terminy „super foods” czy „jedzenie przyszłości”. Żeby przekonać się czy słusznie, w najbliższej mini serii odcinków właśnie przyglądamy się żywności, która w obliczu zmian klimatu może (albo powinna 😉) znacznie częściej pojawiać się na naszych talerzach.

 

Wspólnie z Łukaszem Nowackim (Dolina mgieł – siedlisko permakulturowe) oraz Mają Święcicką i Barbarą Welento (założycielkami VEGAN RAMEN SHOP) w kontekście jedzenia przyszłości rozmawiamy o różnorodności królestwa Fungi, niesamowitych właściwościach grzybów i o tym jak ważne są dla ekosystemu, ale nie tylko – również między innymi o nowoczesnych systemach rolnictwa i o tym jak w prosty sposób uzyskać smak umami w domowej kuchni.

 

Link do odcinka: https://spoti.fi/2RpVL56

 

Współprodukcja podcastu: Earborne Media

Czołówka: Marisol – music production

 

***
Audioriver Goes Green – akcja wspierana ze środków Funduszu Przeciwdziałania COVID-19